Home / Leuke Moppen / Pastoor Moppen

Pastoor Moppen

Op deze pagina staan 10 Pastoor Moppen. De moppen staan op volgorde van stemmen, de beste Pastoor Moppen eerst.

Een streng katholiek man gaat biechten. Hij zegt tegen de pastoor: "Ik heb het gisteren midden op de dag met mijn vrouw gedaan". de pastoor "Dat geeft niet mijn zoon, als je vrouw dat ook wilde is dat voor mij geen probleem. De man: "Ja maar het was wel van achteren". De pastoor: "Ook dan geldt als je vrouw het ook prettig vondt is het voor mij geen probleem". "Ja" zegt de man "maar ik had ook nog haar hoofd in het vriesvak gedaan". De pastoor zegt: "Ook dan geldt als je vrouw dit ook wilde, kunt u toch nog in de hemel komen". "O gelukkig"zegt de man "Bij Albert Heijn mag ik niet meer naar binnen".


Een boer loopt op een ochtend naar zijn weilanden. Op een gegeven moment komt die boer de Pastoor tegen en al pratend lopen ze samen verder. En die boer loopt alsmaar op te scheppen over zijn kwaliteiten als boer. Als ze bij het eerste weiland zijn aangekomen zegt die boer: "Moet je dit weiland van mij eens zien. Mooi groen gras, goed vlak gemaakt, dat heb ik toch maar effe goed gedaan!" Waarop die Pastoor zegt: "met Gods hulp hè." "Ja ja, met Gods hulp." zegt de boer met tegenzin. Als ze bij het tweede weiland van die boer zijn aangekomen zegt die boer prompt van: "Dit weiland is ook van mij, kijk, geen onkruid, geen kuilen, dat heb ik toch maar even weer goed gedaan hè!" Waarop de Pastoor weer antwoordt: "Maar met Gods hulp hè!" "Ja ja, ook met Gods hulp hoor", zegt die boer. Bij het derde weiland van die boer zegt die Pastoor: "Is dit weiland ook van u?" "Ja." zegt de boer. "Nou” zegt die Pastoor dit ziet er niet zo mooi uit met al dat onkruid en stenen en zo." "Tja," zegt de boer, "dat heeft 'ie alleen gedaan."


Een zeer benauwde pastoor verzucht voor een ingreep van de tandarts: "Lieve Heer in de hemelen sta uw grondpersoneel bij!"


In een klein dorpje in het noorden van het land zijn twee kerken waarvan de pastoor en de dominee al jaren in onmin met elkaar leven. Op het jaarlijks feest in het dorpshuis lopen ze elkaartegen het lijf in de smalle gang. De pastoor zegt: "Ik ga niet opzij vooreen farizeër". De dominee doet een stap opzij en zegt: "Ik wel".


Jan is overleden en komt aan de hemelpoort,en klopt aan er gaat een luikje open en petrus vraagt wat hij komt doen.Jan zegt ik wil naar binnen.Petrus vraagt wat heb jij gedaan in het aartse leven. Jan zegt.Ik heb in de handel gezeten, dan kom jij er niet in.De deur hier naast. Even later komt Marietje boven in de hemel,en klopt op de deur het luikje gaat open en Petrus vraagt wie ben jij en zij zegt ik ben Marietje vraagt Petrus wat heb jij gedaan in het aartse leven Marietje zegt ik heb de hoer gespeeld,dan kom jij er niet in deur hier naast,en daar zit ze bij Jan.Even daarna komt meneer pastoor boven in de hemel en klopt op de deur het luikje gaat weer open en petrus vraagt wie ben jij,ik ben meneer pastoor wat heeft u gedaan in uw aartse leven Gods woord verkondicht dan mag U er in. Jan die alles heeft gehoort wordt kwaat en zegt tegen Marietje Kleed je helemaal uit Marietje doet dat Jan gaat op handen en knieen zitten en zegt tegen Marietje ga op mijn rug zitten en zo kruipt hij naar de deur en klopt aan het luikje gaat open en Petrus vraagt wie ben jij ik ben van gent&loos wat kom jij doen? ik kom een nieuwe naaimachine brengen voor meneer pastoor.


Op een dag was er een buschauffeur en een pastoor gestorven. Ze gingen allebij naar petrus om te kijken waar ze heen moesten; de hemel of de hel. De pastoor kwam als laatste aan en zei tegen petrus: Ik heb mijn werk goed gedaan, ik mag zeker naar de hemel? En Petrus antwoorde daar op: Nee, de buschauffeur is er al heen. Maar hoe kan dat nou. Nou, legde Petrus uit, je hebt géén mens laten bidden, schande! Maar waarom mag de buschauffeur dan wel? Die heeft z'n werk wel goed gedaan, hij heeft de mensen wel laten bidden!


Een jongen die helemaal in een crisis zit die belt vol hoop naar de pastoor en zegt: Pastoor ik zit in een crisis ik denk dat mijn vader niet mijn echte vader is. Waarop de pastoor zegt: Hoe dat zo mijn zoon?


Een pastoor in Spanje vindt een dode ezel voor zijn deur. Hij belt de burgemeester op en verzoekt hem het dier weg te laten halen. "Daar heb ik niks mee te maken," antwoordt de burgemeester die een gloeiende hekel aan de pastoor heeft. "Per slot van rekening is het uw taak de doden te begraven." "Daarom bel ik juist op." zegt de geestelijke. "De wet schrijft namelijk voor dat eerst de familie geraadpleegd moet worden."


Een stokoud mannetje heeft al drie keer op sterven gelegen. Telkens wordt de pastoor erbij geroepen. Het mannetje krijgt dan een brandende kaars in zijn handen gedrukt en er wordt gebeden. Op een avond gaat de grijsaard plotseling weer hard achteruit. Ook deze keer wordt de Eerwaarde geroepen. "Hoe gaat het?" vraagt hij aan de stervende. "Niet zo best," antwoordt de man met zwakke stem. "Geef me de kaars maar weer, dan zullen we het opnieuw proberen. Misschien dat het deze keer lukt."


er zijn drie pastoors die met elkaar staan te praten over de inkomsten van het rond gaan met het geld. Vraagt de ene pastoor aan de ander: "Hoe verdien jij je geld nu als je rond gaat?" "De helft is voor de kerk en god en de rest is voor mij." Vraagt die pastoor weer aan de andere pastoor: "Hoe verdien jij je geld nou?" "Nou ik teken een hele grote cirkel op de grond en ik neem drie meter afstand en gooi het geld allemaal omhoog en alles wat in de cirkel komt is voor mij wat er buiten komt is voor god." Vraagt de pastoor weer aan de andere: "Hoe doe jij het dan?" "Nou dat is heel eenvoudig ik gooi gewoon heel het geldmandje in de lucht en alles wat god kan vangen is voor hem en alles wat naar beneden komt is voor mij."


 


Pagina's:
(1) 2
Categorieën:
Advocaten Ajax Baby Bejaarden Belgen Blondje Boeren Cafe Chinezen Computer Dieren Dokter Droge Duitsers Engelse Feyenoord Flauwe Gekken Geloof Goeie Grappige Grove Harde Homo Honden Jantje Katten Kerstmis Kinder Korte Moppen Mannen Nederlanders Pastoor Politiek School Schoonmoeder Schuine Sinterklaas Slechte Sterren Raadsels Relatie Vieze Voetbal Voor volwassenen Vrouwen 1 April